5 recomandări despre cum să procedați la alegerea uleiului esențial potrivit
Uleiul esențial și masajul formează o pereche nedespărțită. Cum să îl alegem însă pe cel corect? Și care este potrivit pentru tipurile individuale de masaj? În articolul nostru, vă prezentăm cinci recomandări simple și clare.
Toate uleiurile esențiale utilizate în aromoterapie și masaj au propriile caracteristici, în special în ceea ce privește acțiunea asupra corpului și minții umane. La ce să ne concentrăm atunci când le alegem?
1. Producătorul
Când cumpărați un ulei esențial, verificați întotdeauna producătorul și originea uleiului. Aflați ce companie este, unde își desfășoară activitatea și de cât timp, se ocupă producătorul de distilarea uleiurilor.
Desigur, nu uitați să consultați recenziile online ale producătorului. Cu toate acestea, cel mai bun lucru de făcut este să întrebați de spre produse direct de la persoane din comunitatea de masaj, sau la un curs de aromoterapie.
De asemenea, încercați să aflați cât mai multe informații cu privire la faptul dacă producătorul colectează plantele la momentul potrivit și dacă distilarea este suficient de blândă.
Producătorii de ulei esențial de încredere, se asigură întotdeauna, că fiecare ulei esențial din oferta lor are disponibile analizele chimice.
Puteți obține această analiză solicitând producătorului rezultatele testării unui lot specific, pe baza numărului lotului.
2. Compoziția naturală vs cea sintetică
În cazul uleiurilor esențiale, trebuie să aveți grijă și de unde provin plantele. În ce mediu au crescut, când au fost recoltate, este o vorba despre culturi ecologice?
Rețineți că uleiul esențial, nu este „doar” un parfumant oarecare. Dacă compoziția produsului finit este sintetică, acest lucru poate avea un efect negativ asupra corpului uman.
Uleiul esențial este cel mai adesea inhalat, alteori este aplicat direct pe corp. În cazul particulelor dispersate sub formă de aerosoli, substanțele sintetice dăunătoare intră în corpul nostru aproape imediat. Prin urmare, este bine să alegeți numai uleiuri esențiale naturale.
3. Auto-studiul
Doriți să alegeți un ulei esențial de calitate? Începeți prin studiu. Cu cât cunoștințele dvs sunt mai profunde și mai bogate, cu atât veți putea alege mai bine.
Informațiile corecte și auto-studiul, vă vor oferi informații cu adevărat valoroase atât despre ierburi, precum și despre producători. Cumpărați-vă o carte, sau înscrieți-vă la un seminar profesional.
4. Denumirea în limba latină
Fiecare ulei esențial trebuie să poarte denumirea latină al plantei. După cum știți, fiecare plantă are propriul nume de gen și specie.
Există mai multe tipuri de plante, de exemplu, cunoaștem în special lavandamedicinală, dar mai știm și alte zeci de alte tipuri de lavandă.
Denumirea latină ne ajută să recunoaștem planta exactă și, prin urmare, și cui îi este destinată și pentru ce masaj poate fi utilizată.
5. Recipient de culoare închisă
Uleiurile esențiale de calitate le găsim în sticluțe de culoare maro închis. De ce?
Lumina și căldura accelerează mai multe procese chimice, cum ar fi oxidarea. Dacă apare o astfel de reacție, efectele terapeutice ale substanței din ulei se pot modifica. Rezultatul este o eficiență redusă a uleiului, dar și un risc crescut ca uleiul să provoace alergii, arsuri sau mâncărimi ale pielii.
Uleiurile esențiale și mesajul
Există sute de uleiuri esențiale, care sunt folosite pentru aromoterapie și în timpul masajului. Noi ne-am concentrat asupra celor care pot fi utilizate pentru masarea diferitelor părți ale corpului și care au un efect pozitiv asupra sănătății generale a unei persoane – psihice și fizice.
Cimbru
Acest ulei este ideal pentru masajul relaxant al picioarelor obosite. Ameliorează senzația de picioare grele, le conferă prospețime și un miros plăcut. În plus, îmbunătățește capacitatea de apărare a organismului și ajută la tulburările digestive.
Lavanda
Cunoscuta planta de culoare mov, poate ajuta în condițiile de stres, anxietate sau probleme de somn. De asemenea, este benefică în gripă și dificultăți de respirație. De asemenea, este specifică prin faptul că poate reduce tensiunea arterială. Vă recomandăm să o utilizați pentru masajul clasic al spatelui seara.
Eucalypt
Uleiul de eucalipt este una dintre esențele de bază în aromoterapie. Pe lângă faptul că este excelent pentru problemele respiratorii, ajută și la oboseala musculară, combate stresul și are un efect benefic împotriva migrenelor.
Uleiul esențial de eucalipt foarte aromat poate fi utilizat într-un masaj pentru relaxarea mușchilor dureroși, sau într-un masaj anti-stres.
Lemn de santal
Acest ulei esențial, este adesea folosit ca un ulei de ritual și tantric. Încălzește corpul, are efecte relaxante și antidepresive și este perfect pentru masajele de cuplu. În plus, ajută, în cazul inflamației cronice a vezicii urinare și a organelor genitale.
Lemongrass
Lemongrass este potrivit în special pentru îmbunătățirea atenției mentale. Mirosul răcoritor îmbunătățește concentrarea și încurajează exercițiile pe termen lung. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați acest ulei esențial, de exemplu, în timpul unui masaj al capului.
Puteți găsi o serie de alte uleiuri esențiale, potrivite pentru masaje și aromoterapie,în magazinul nostru online. Dacă subiectul vi s-a părut interesant, citiți și continuarea articolului despre cum să procedați la producerea propriului ulei de masaj.