8 mituri despre masaj, pe care în nici un caz nu ar trebui să le credeți

19.10.2021Viața maseuruluiCitire până la 10 minut

Masajul a însoțit omenirea timp de secole, așa că nu este de mirare că s-au creat multe mituri și jumătăți de adevăruri despre acesta. Să le aducem pe unele dintre ele la lumina corectă.

1. Masaj? Este doar despre mușchi.

Ei bine, nu este. Deși majoritatea tehnicilor de masaj se concentrează asupra mușchilor, mușchiul scheletic începe și se termină pe un os. Relaxând mușchiul și tendoanele aflate în contracție sau, dimpotrivă, îmbunătățind tonusul mușchiului slăbit, oasele intră și ele în poziția corectă, articulațiile sunt relaxate și întregul corp funcționează mai bine.

În afară de asta, masajul înseamnă o mai bună circulație a sângelui. Iar un flux sanguin mai bun, aduce mai mult oxigen pentru fiecare celulă, mai mult lichid și nutriție, un metabolism mai bun. Și deja am atins tot corpul.

Masajul are efect asupra întregului organism

Și ce ziceți de masajul abdomenului? Deja copiiilor mici le mângâiem abdomenul în sensul acelor de ceasornic, pentru a-i elibera de colici. Așadar, masajul are efect și asupra digestiei. Dar nu doar direct – dacă psihicul este eliberat în timpul masajului, corpul trece de la stres la calm și relaxare – iar atunci se pornesc toate procesele, pe care corpul le suprimă, sau le oprește în condiții de stress. De exemplu o digestie corectă.

Pe scurt, masajul are efecte nu doar asupra întregului corp, ci și asupra psihicului.

2. Un masaj bun trebuie să doară, așa că strânge din dinți.

Tocmai că nu. Nu că masajul nu ar trebui să doară deloc, dar nu este nevoie să strângeți din dinți.

Nu definim durerea în timpul masajului ca suportabilă, sau insuportabilă, ci ca plăcută. Este un grad diferit de durere pentru fiecare persoană și pentru fiecare masaj. Ce fel de durere? Acea durere, că atunci când maseurul întreabă dacă doare, răspunsul este: „Doare, dar continuă să masezi, e ceea ce trebuie”.

Durerea din timpul masajului ar trebui să fie adecvată

Dacă simțiți o durere neplăcută în timpul masajului care vă obligă să vă sustrageți, să vă contractați mușchii și să vă rețineți lacrimile, spuneți cu siguranță asta maseurului. Există multe modalități de a rezolva această situație – încălzirea mai lungă a mușchilor, masajul mai ușor, dar pentru o perioadă mai lungă de timp, aplicarea unei ventuze, utilizarea unei creme funcționale, repetarea masajului peste câteva zile ... sau, în funcție de tipul durerii , trimiterea clientului la un medic.

3. Dacă a doua zi nu doare, masajul nu a fost suficient.

Nu trebuie să simțiți deloc durere după masaj. Cel mai probabil, vă veți simți renăscut.

În orice caz, dacă nu faceți exerciții fizice în mod regulat și decideți brusc să mergeți la masaj, vă puteți aștepta la mușchi ușor dureroși pentru următoarele două zile.

Febra musculară, sau sentimentul pe care îl aveți după un exercițiu fizic intens, sunt stări obișnuite după o ședință de masaj. Și uneori chiar și după cele mai fine tehnici, cum ar fi un masaj bowen.

Vă va ajuta dacă veți trata corpul ca după exerciții fizice – oferiți-vă confort, un regim de hidratare corect, mâncare bună și protejați-vă de curent și frig.

Puteți trata cele mai dureroase zone cu o cremă funcțională. Dacă nu tolerați durerea, sau maseurul a fost nevoit să lucreze cu mușchi foarte rigizi, puteți lua paracetamol sau ibuprofen înainte de culcare.

4. Masajul nu ajută, durează doar jumătate de oră.

Adevărul este că ore lungi de stat la computer într-o poziție rigidă, nu pot fi eliminate de un masaj de o jumătate de oră. Dar efectele masajului durează mai mult decât doar o jumătate de oră, sau o oră cât petreceți pe masa de masaj.

Efectele masajului durează cel puțin 24 ore, adesea până la 72 de ore după finalizarea acestuia. Prin urmare, o săptămână, sau chiar 10 zile este intervalul ideal recomandat până la următorul masaj.

5. Toate tipurile de masaj sunt unu și același lucru

Cu siguranță nu sunt. În principiu fiecare masaj este unic și irepetabil. Niciodată clientul și maseurul nu se vor mai întâlni în aceleași circumstanțe, în aceleași condiții, pe aceași vreme și așa mai departe.

Masajul aparține cu siguranță sportului

Diferitele tipuri de masaj au efecte și scopuri diferite. Tipurile de masaj wellness sunt concepute pentru relaxarea generală a corpului. Masajele sportive vor servi tuturor sportivilor, de la cei care practică drumeții de weekend până la participanții la Cupa Mondială. Drenajul limfatic se simte ușor și fin, dar elimină surplusul de apă din organism și elimină imflamația țesuturilor.

Trebuie doar să alegeți corect.

6. După masaj trebuie să bei multă apă

Întrebarea este, ce înseamnă mult. După masaj trebuie să vă hidratați adecvat. Deoarece unul dintre efectele masajului este creșterea producției și eliminării de urină, este bine să vă creșteți ușor regimul normal de hidratare.

Din nou – masajul poate fi comparat cu o oră de sport, sau cu sauna. Creșterea ușoară a regimului de hidratare este așadar justificată.

7. Femeile însărcinate nu au voie să meargă la masaj

În cazul acesta nu ar exista nici masajul pentru femei gravide. În această perioadă sensibilă, este necesar să procedăm mai atent, dar nu este necesar să interzicem masajul din cauza sarcinii.

Masajul în timpul sarcinii

Dacă viitoarea mamică a mers la masaj înainte în mod regulat și sarcina este fără complicații, ea se poate răsfăța cu masaj în continuare. Este bine însă, să apeleze la un maseur care este specializat în masajul femeilor însărcinate, deoarece unele părți trebuie omise în cazul masajului în timpul sarcinii.

8. masjul nu ajută în caz de migrenă

Această greșeală poate să fi apărut, din cauza faptului că maseurii îi întreabă deseori pe clienți, dacă suferă de migrene.

Depinde de cauza migrenei, dar dacă aceasta este cauzată de stress, de mușchi, de coloana cervicală, care este strânsă de mușchii rigizi, masajul este tocmai rezolvarea ideală.

Migrena poate fi tratată prin masaj

O durere de cap obișnuită cauzată de oboseală și stres este adesea eliminată de un masaj scurt al capului. Pentru migrenele mai severe, merită să căutați un expert care se ocupă de această problemă. Supunerea la un masaj regulat, cu presiune asupra punctelor specifice de pe cap și gât, este cu siguranță mai benefică pentru organism decât administrarea de analgezice puternice.

V-ați întâlnit și dvs vreodată, cu vreo afirmație despre masaj, care vi s-a părut de-a dreptul absurdă?

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.