Cum să procedați la producerea propriului ulei de masaj? Urmați aceste sfaturi verificate
Este nevoie de câteva ingrediente și puțin timp pentru a efectua un ulei de masaj propriu. Cu toate acestea, pentru a ști exact cum să o faceți, citiți articolul nostru.
Cel mai important ingredient este așa-numitul ulei purtător. Mai exact baza, în care amestecăm alte ingrediente. Scopul acestei baze este de a absorbi uleiul esențial, de a reduce concentrația acestuia și de a-l răspândi pe tot corpul cu ajutorul masajului.
Nu este vorba despre efectele terapeutice ale uleiului purtător în sine, dar tocmai despre efectele uleiului esențial ales, sau a combinației dintre aceste uleiuri.
Uleiurile purtătoare nu trebuie să aibă o aromă puternică. În ceea ce privește originea, uleiul purtător este orice ulei vegetal 100% obținut din semințe, sâmburi, sau nuci. Ca exemple specifice, vă prezentăm:
- uleiuri presate la rece, precum cel de cocos
- de măsline
- de floarea soarelui
- de argan
- din sâmburi de caise
- de migdale dulci sau sâmburi de struguri
- de avocado
- de cânepă
Și, deși uleiul de jojoba nu este din punct de vedere tehnic un ulei, ci o ceară, servește adesea ca bază pentru rețetele individuale de ulei de masaj.
Cum alegem uleiul purtător
În alegerea concretă a bazei, ar trebui să vă gândiți exact la partea corpului pe care doriți să folosiți uleiul de masaj și ce beneficii doriți să obțineți prin aplicarea acestuia. De exemplu uleiul de floarea soarelui este un ulei ușor și se absoarbe cu uțurință în piele.
Uleiul de caise se mândrește, de asemenea, cu o absorbție rapidă și conține, de asemenea, o mulțime de acizi grași și vitamina E. Datorită efectului său calmant și nutritiv, îl puteți folosi pe pielea iritată care suferă de mâncărime.
La fel ca uleiul de floarea soarelui, uleiul de jojoba, hidratează perfect pielea. Și pentru că poate imita structura sebumului, încetinește producția naturală a acestuia. Datorită acestor efecte, este o bază excelentă pentru persoanele care au o problemă cu acneea.
Efecte benefice asupra tenului acneeic, au de asemenea și uleiurile ușoare, precum cel de floarea soarelui, sau cel din sâmburi de struguri.
Pe lângă efectele dorite și locurile în care veți aplica uleiul, baza acestuia este importantă. Fiți deosebit de atenți atunci când alegeți un ulei purtător pentru persoanele care suferă de alergii.
Prin urmare, înainte de masaj, consultați-vă cu clientul, cu privire la uleiurile de masaj care i se potrivesc.
Cu toate acestea, fără a discute despre reacții alergice, sau cutanate, la cel mai bun ulei purtător, veți ajunge doar prin experiență și prin experimentare.
După ce veți reuși să alegeți un ulei purtător, nu îl lăsați doar așa, oriunde. Păstrați-l într-un recipient de sticlă, de culoare închisă, într-un loc mai rece și ferit de razele solare directe. În caz contrar, uleiul își va pierde puterea și se va solidifica rapid.
O alegere adecvată sunt uleiurile purtătoare presate la rece, la producerea cărora a fost utilizată o încălzire minimă sau deloc.
Crearea propriului amestec de masaj
Odată ce știți ce este uleiul purtător și cum să îl alegeți, hai să-l facem un ulei de masaj. Cu toate acestea, pe lângă acest ingredient, mai aveți nevoie și de uleiuri esențiale și un recipient de sticlă.
Ce uleiuri esențiale folosiți depinde de dvs. și de efectele pe care doriți să le obțineți. Ca exemplu vă oferim o rețetă de ulei, pentru ameliorarea durerii. Și pentru a-l pregăti, veți avea nevoie de:
- ulei esențial de lavandă
- ulei esențial de eucalipt
- ulei esențial de rozmarin
- ulei esențial de pin
- un ulei purtător, la alegere
Într-o sticluță cu volum de 50 ml puneți 25 de picături ulei esențial de lavandă, 10 picături ulei esențial de eucalipt, 10 picături ulei esențial de rozmarin și 5 picături ulei esențial de pin.
Adăugați uleiul purtător ales, până la umplerea sticluței. Ingredientele se amestecă agitând bine sticluța.
Ulei de masaj cu efecte relaxante
Azok számára, akik pihentető hatású masszázsolajat szeretnének előallítani, egy másik receptet mutatunk be. Ehhez a következő összetevőkre lesz szüksége:
Acelora dintre voi care doresc să-și creeze un ulei de masaj cu efecte relaxante, vă aducem o a doua rețetă. Și pentru asta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- ¼ pahar de ulei din migdale dulci
- 2 cl de ulei de argan
- 3 picături de ulei eesențial de lavandă
- 3 picături de tămâie
- 3 picături de ulei esențial de vanilie
Puneți toate ingredientele în recipientul de sticlă și agitați bine.
Tămâia ameliorează anxietatea, stresul și promovează pacea interioară. Lavanda ameliorează durerea și relaxează mușchii rigizi. Iar vanilia, face ca masajul să fie o experiență aromatică plăcută. Acest ulei pur și simplu aduce relaxare mentală și fizică perfectă.
Câteva sfaturi bune la încheiere
Uleiul produs, se toarnă întotdeauna, într-un recipient de sticlă, de culoare închisă, pentru a preveni pătrunderea razelor solare. Dacă nu faceți acest lucru, uleiul poate oxida, își poate pierde efectele și poate provoca chiar și reacții alergice (mâncărime, roșeață sau arsură) în timpul masajului.
În plus, trebuie să depozitați uleiul într-un loc răcoros și întunecat. Cu siguranță nu expuneți uleiul la lumina directă a soarelui sau la sursele de căldură. Cu o depozitare corectă, valabilitatea uleiului poate fi prelungită până la trei luni de zile.
Când preparați uleiul de masaj, acordați atenție și dozării de ingredientelor. Raportul dintre uleiul purtător și uleiul esențial nu poate fi doar așa la nimereală.
Dacă utilizați uleiul pe corpul unui adult (nu pe față), raportul este de la 2,5% - 5%. Astfel, pentru o sticlă de 50 ml, este, de exemplu, 1,25 ml până la 2,5 ml (25 până la 50 picături).
Pentru o sticlă mai mare de 100 ml, aceasta este de 2,5 până la 5 ml (50 până la 100 picături).
Folosiți doar un raport de 1% pe fața unui adult. Aceasta înseamnă că pentru o sticlă de 50 ml raportul este de 0,5 ml (10 picături), iar pentru o sticlă de 100 ml este de 1 ml (20 de picături).
Dacă aveți de gând să faceți masaj copiilor, amestecați uleiul purtător și uleiul esențial într-un raport de 1-2%. Pentru vârstnici, utilizați ulei de masaj cu un raport de 2-3%.
În cele din urmă, rețineți că uleiurile esențiale au anumite efecte asupra sănătății și, în cel mai rău caz, pot provoca probleme neplăcute.
Un exemplu de astfel de ulei este cel de mesteacăn care conține o cantitate mare de salicilat de metil, ceea ce determină subțierea sângelui. Același lucru este valabil și pentru uleiululiu de Galuteria (wintergreen). Prin urmare, niciunul dintre aceste uleiuri nu este recomandat femeilor însărcinate și femeilor care sunt la scurt timp după naștere.
Deoarece unele uleiuri pot provoca efecte secundare negative, există o doză mică prescrisă. Și dacă decideți să vă faceți propriul ulei de masaj, studiați bine dozajul indicat.