Maderoterapie - prin masaj, către un corp frumos
Să-ți creezi o siluetă frumoasă cu forme atractive, să slăbești și să nu fii nevoită să faci mișcare, sună foarte tentant. Maderoterapia poate ajuta foarte mult la modelarea corpului. Ce fel de masaj este acesta și de ce le este recomandat tocmai femeilor?
Ce este maderoterapia
Este un masaj axat pe modelarea corpului, descompunerea grăsimii subcutanate și a celulitei. După masaj, pielea este întinsă, cu o structură mai bună și o nunanță uniformă de culoare.
Maderoterapia este potrivită în special pentru femei. După cum am menționat și în articolul despre celulită, țesutul de sub piele pe corpul masculin și cel feminin este diferit. Tocmai de aceea și celulita, cu denumirea ei populară de coajă de portocală, se găsește în majoritatea cazurilor pe corpul feminin. Tocmai maderoterapia are ambiția de a îmbunătăți aspectul pielii pe părțile problematice ale corpului, unde grăsimea subcutanată nedorită se instalează cel mai adesea și celulita este vizibilă.
În maderoterapie se folosesc instrumente speciale din lemn cu formă anatomică. Cel mai adesea, acestea sunt role, care au o suprafață canelată, sau texturată. De asemenea, pot fi compuse din roți sau cuburi mobile, de diferite forme. Alte instrumente sunt netezitorul format cu mai multe unghiuri și curburi, astfel încât să poată fi folosit pe orice zonă a corpului și ventuze speciale din lemn.
De unde a apărut
Însuși cuvântul maderoterapie este o combinație a cuvântului spaniol pentru lemn "madera" și a cuvântului terapie - tratament, vindecare. Așadar în traducere liberă, este vorba despre masaj sau terapie cu lemn.
Originea acestui masaj poate fi găsită cu secole în urmă în țările orientale, el a fost transformat într-o formă modernă în America de Sud, Columbia și Brazilia.
Beneficiile maderoterapiei
Pentru maderoterapie trebuie să vă pregătiți. Este necesar să creșteți regimul de hidratare și să omiteți activitățile fizice mai grele înainte de masaj. De asemenea, este foarte bine ca organismul să se odihnească imediat după terapie, tocmai în faza de regenerare se intensifică efectele masajului.
La ce vă puteți aștepta de la o doză regulată de maderoterapie?
- O piele întinsă și netedă cu un ton uniform,
- Un corp mai suplu cu forme bine difinite,
- Îmbunătățirea structurii pielii,
- diminuarea celulitei, a grăsimii subcutanate și a vergeturilor,
- îmbunătățirea stării sistemului limfatic, a imunității și a metabolismului,
- relaxarea mușchilor,
- reducerea durerii musculare și tisulare,
- îmbunătățirea dispoziției, reducerea stresului.
O ședință de masaj = o siluetă suplă?
Din păcate, nu funcționează chiar așa. Chiar dacă terapeuții promit rezultate vizibile deja după primele trei ședințe. O ședință durează 30-45 de minute și se recomandă finalizarea a 10-15 ședințe într-un ciclu, ideal tot a doua zi. Frecvența minimă pentru rezultate vizibile este de două ori pe săptămână.
Fiecare tratament ar trebui să înceapă cu un masaj limfatic, resp. pregătirea pielii și a țesuturilor pentru masaj. Se continuă prin aplicarea uleiului de masaj. Terapeuții aleg acele tipuri de uleiuri de masaj, care susțin metabolismul și eliminarea celulitei. În a treia fază, maseurul folosește role și instrumente de lemn pentru masaj. Masajul se efectuează cu mișcări rapide, dinamice și trece prin toate părțile problematice ale corpului cu o proporție mai mare de grăsime subcutanată și celulită, cum ar fi fese, coapse, șolduri, abdomen, brațe și spate.
Separat poate fi efectuată și maderoterapia feței. Are efecte antistres, îmbunătățește circulația sângelui, întinde pielea și ridică conturul feței.
Maderoterapia are cele mai bune rezultate dacă o încadrați printre activitățile unui stil de viață sănătos. Asta înseamnă combinarea acestui tratament cu o dietă mai ușoară, sănătoasă, un regim adecvat de hidratare, somn adecvat și activitate fizică moderată, ideal la aer curat. Asigurați-vă că luați în considerare sfaturile terapeutului care efectuează masajul.
Contraindicații
Maderoterapia solicită destul de mult organismul, deoarece influențează mișcarea fluidelor, limfei și implicit imunitatea. Ca și în cazul altor masaje, dacă aveți de-a face cu probleme de sănătate mai grave, ar trebui să consultați un medic sau un terapeut cu privire la caracterul adecvat al masajului.
Maderoterapșie este contraindicată în următoarele condiții:
- varice,
- boli ale pielii,
- leziuni proaspete,
- tromboză,
- boli infecțioase acute,
- o inflamație în organism,
- sarcină și alăptare,
- probleme oncologice,
- diabet,
- tensiune arterială ridicată sau scăzută incontrolabilă.
Odată cu venirea primului semn al zilelor călduroase, mulți dintre noi realizăm că ne-am neglijat silueta și pielea pe timpul iernii și le-am ascuns sub pulovere și paltoane.
Îi puteți acorda atenția necesară pielii și corpului, chiar și în confortul locuinței dvs. Tocmai accesoriile pentru mereoterapie, sunt ca și create pentru auto-masajul zonelor cu probleme ale corpului, unde grăsimea se instalează și formează celulita. Pentru îngrijirea regulată, corpul dvs vă va răsplăti prin forme mai frumoase și o piele strălucitoare.