Masajul cu ventuze pentru o față mai frumoasă - de ce ar trebui să vă faceți acest tratament acasă? (partea 1)

3.9.2024Fit și confortabilCitire până la 10 minut

O tehnică foarte plăcută și eficientă pentru întinerirea feței, este masajul cu ventuze, iar astăzi vă invităm să faceți cunoștință cu acest tratament, cu avantajele acestuia, cu efectele acestuia asupra tenului tânăr și a celui matur și cu instrumentele, pe care le puteți utiliza în cadrul masajului cu ventuze. A arăta bine și tânăr este o tendință, un aspect tineresc reflectă nu nmai geneticul, ci și întregul stil de viață al unei persoane.

Masajul facial cu ventuze poate fi realizat și acasă

Procedurile anti-ageing le puteți efectua și în confortul casei dvs

Există multe modalități de a menține pielea suplă, hidratată, cu aspect tineresc, unele necesită intervenția unei cosmeticiene, altele a unui medic.

Tehnicile de tratament facial la domiciliu sunt non-invazive și foarte plăcute. Dacă le includeți în îngrijirea pielii de câteva ori pe săptămână, rezultate vizibile vor apărea adesea după prima ședință. În plus, toate tehnicile de masaj facial sunt foarte relaxante și, pe lângă efectele anti-îmbătrânire asupra pielii, au și un efect extrem antistres.

Astăzi vrem să ne concentrăm pe un tratament facial blând, de efectuat acasă, care dacă îl faceți corect și la intervale potrivite tenului dvs, acesta vă va răsplăti cu o circulația sanguină mai bună la nivelul feței, uniformizarea nuanței tenului, pori mai mici și curați, contururi mai tonifiate ale feței, o regenerare și vindecare mai rapidă a imperfecțiunilor, iar cearcănele și umflăturile de sub ochi vor fi doar o amintire.

Nu uitați că pielea de pe față este destul de subțire și sensibilă și necesită o abordare blândă. Indiferent de tehnica pe care decideți să o încercați, procedați încet, cu simț, de preferință cu mai puțină presiune la început.

Așadar, ce puteți folosi acasă pentru masajul feței?

Întotdeauna începeți să lucrați pe tenul curat, demachiat și curățat de orice impurități. Curățați instrumentele pentru masaj facial în mod regulat cu un agent adecvat, de obicei un săpun blând și apă caldă sunt suficiente, unele materiale pot fi deteriorate prin dezinfecție puternică.

Cele mai blânde instrumente pentru tratamentul facial și cel al decolteului sunt peria uscată și rola de masaj, dar puteți învăța să lucrați și cu gua sha, cu rolele pentru maderoterapie și cu ventuzele din sticlă, sau silicon, asupra cărora ne vom concentra astăzi.

Masajul facial cu ventuze și avantajele acestuia

În cadrul tratamentului cu ventuze, pot fi utilizate ventuze din diferite materiale. Scopul tehnicii este de a crea o presiune negativă asupra pielii și de a aspira ușor pielea în ventuză. Datorită efectului presiunii negative, există o creștere a aportului de sânge la nivelul pielii și o îmbunătățire a metabolismului în piele și în țesuturile de sub ea.

Ce fel de ventuze ar trebui să alegeți, cele din sticlă, sau cele din silicon?
Ventuzele din sticlă sunt compuse din două părți –balonul din cauciuc pentru crearea presiunii negative și partea din sticlă, care se aplică pe piele. Avantajul acestora este posibilitatea dezinfectării părții din sticlă cu alcool, sau prin fierbere. Sticla este un material absolut neutru pentru ten, nu exista riscul de alergii. Manipularea cu ventuzele din sticlă este puțin mai dificilă, dar aveți la dispoziție diferite dimensiuni pentru a putea lucra detaliat pe zonele concrete ale feței.

Ventuzele din silicon oferă doar 2 dimensiuni potrivite pentru lucru în zona feței, dar sunt ușor de manevrat și au un preț favorabil. Se degresează ușor cu apă și săpun, iar în caz de nevoie le puteți fierbe. În cazul acestora nu există riscul de spargere, sau deteriorare, dacă vă cade vreuna din mână. Sunt mici, ușoare și ușor de depozitat, le puteți lua cu dvs oriunde.

Masajul facial cu ventuze vine cu multe beneficii pentru ten:

  • îmbunătățește circulația sângelui – fața capătă o nuanță de roz fin, se uniformizează tonul pielii,
  • masajul susține producția de colagen,
  • ajută la reducerea umflăturilor și a retenției de lichide (pungile de sub ochi),
  • netezește ridurile fine și îmbunătățește textura pielii (dimensiunea porilor),
  • are un efect de întinerire și revitalizare asupra tenului și a contururilor feței (întinde și netezește),
  • efect antistres – ameliorează încordarea din zona feței și a maxilarului,
  • efect detoxifiant - eliminarea mai bună a produselor metabolice de pe piele.
Masajul facial cu ventuze al tenului matur

Diferențele masajului cu ventuze pentru tenul tânăr și cel matur

Starea mușchilor și a pielii de pe față depinde de mulți factori, iar marea majoritate a acestora devin mai importanți odată cu vârsta. Fumatul, dieta, lipsa de hidratare, alcoolul, stresul, postura incorectă a corpului și excesul de greutate, toate acestea se vor reflecta pe față.

Masajul cu ventuze este potrivit aproape fiecărui tip de ten (vom vorbi despre contraindicații în a doua parte a articolului, cu instrucțiuni practice despre cum să începeți). Totuși, trebuie să luăm în considerare diferența dintre masajul cu ventuze pentru tenul tânăr, unde procedura este mai mult preventivă și a tenului matur, unde deja dorim să influențăm ridurile fine, cearcănele, sau să tonifiem contururile feței.

În cadrul masajului cu ventuze pentru tenul matur, luați în considerare acești factori:
1. Intensitate și presiune – o abordare mai blândă cu presiune mai mică,
2. Frecvența – intervale mai lungi între tratamente, pentru regenerare,
3. Durata procedurii – de preferință ședințe mai scurte, repetate,
4. Pregătirea tenului – o pregătire și hidratare mai minuțioasă înainte de procedură,
5. Sensibilitatea – tenul matur este adesea mai sensibil, mai predispus la iritații.

Pentru pielea peste 40 de ani, alegeți o abordare mai blândă, cu o presiune negativă mai slabă și mai puține mișcări de tragere și lăsați pielea să se regenereze complet înainte de a repeta procedura. Urmăriți schimbările de pe față și ajustați intensitatea masajului cu ventuze la pielea dvs.

În a doua parte a articolului vom vorbi, când și cât de des ar trebui să efectuăm masajul facial cu ventuze, ce fel de tehnici de lucru cu ventuze putem folosi, vom vorbi despre contraindicații și vom ajunge și la un manual practic de instrucțiuni pentru masajul facial cu ventuze efectuat acasă.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.