Masajul cu ventuze pentru o față mai frumoasă - tehnici, instrumente și un manual practic (partea a 2-a)

10.9.2024Fit și confortabilCitire până la 10 minut

În prima parte a articolului am prezentat informațiile de bază privind masajul facial cu ventuze și ventuzele dedicate masajului facial. Astăzi vă vom prezenta în continuare tehnici ale masajului facial cu ventuze, vom evidenția contraindicațiile și, desigur, în articol veți găsi și instrucțiuni practice despre cum să procedați împreună cu recomandarea uleiurilor de masaj potrivite.

Masajul cu ventuze ajută în cazul umflăturilor de sub ochi

Când și cât de des ar trebui efectual masajul facial cu ventuze?

Ghidul cel mai general spune că, aproximativ de 2x pe săptămână. Cu toate acestea, frecvența depinde de tipul, starea și vârsta tenului dvs. Începeți așadar ușor, cu un tratament de câteva minute, în timpul căruia mai degrabă exersați mișcările ventuzei. Urmăriți-vă tenul și evaluați efectele procedurii.

Masajul facial cu ventuze îl puteți încadra în rutina dvs de îngrijire a tenului de dimineață, sau de seara. Pentru început recomandăm încadrarea mai degrabă în rutina de seară, tocami pentru că, îi puteți aloca mai mult timp și puteți crea o atmosferă plăcută, relaxantă.

Contraindicațiile masajului facial cu ventuze

Înainte de a ajunge la instrucțiunile practice, este necesar să verificați dacă sănătatea dvs și starea pielii dvs, permit efectuarea tratamentului de masaj cu ventuze.

Nu efectuați masajul facial cu ventuze, dacă suferiți în prezent de oricare dintre următoarele probleme de sănătate:

  • infecții sau inflamații active ale pielii (de exemplu, acnee, eczeme, psoriazis, herpes), răni deschise pe față,
  • o piele extrem de sensibilă, sau subțire,
  • capilare fragile sau deteriorate, boli ale pielii cum ar fi rozacee, cuperoză (vene roșii),
  • tratament recent cu botox, materiale de umplutură, tatuaj recent, operație pe față sau pe gât, arsuri solare puternice,
  • tulburări sanguine, boli grave ale inimii, sau ale sistemului circulator, utilizarea medicamentelor anticoagulante, boli oncologice active, diabet (mai ales dacă boala nu este ținută sub control),
  • dacă sunteți însărcinată (în special în primul trimestru),
  • terapii hormonale care afectează pielea.

În caz de nelămuriri ar trebui să cereți sfatul unui dermatolog, sau a unei cosmeticiene.

Alegeți uleiul de masaj potrivit

Înainte de a efectua masul facial cu ventuze, întotdeauna spălăm tenul și îndepărtăm orice urmă de make-up, sau impurități. Pe tenul umde, aplicăm câteva picături de ulei, îl întindem, ne spălăm și ne ștergem pe mâini, pentru a putea ține ventuza fără ca aceasta să ne alunece și putem începe.

Pe piață găsiți o gamă largă de uleiuri de masaj, sau uleiuri pentru ten, puteți utiliza uleiuri de masaj dedicate special feței, sau vă puteți răsfăța cu uleiul de argan sau lavandă, care au efecte calmante asupra tenului.

De asemenea, sunt potrivite uleiul de nucă de cocos, migdale, susan, sâmbure de caise, măceș, zmeură, moringa sau baobab. De asemenea, puteți alterna uleiurile pentru a oferi pielii diferite vitamine și minerale.

Ce fel de tehnică a masajului cu ventuze putem folosi pe față?

Cu ventuza se poate lucra în diferite moduri. În cazul utilizării acesteia pe față, țineți minte regula de bază: Nu lăsați ventuza prinsă pe față, fără mișcare, mai mult de 3 secunde, pentru a nu crea vânătăi.

În timpul masajului facial cu ventuză, folosiți aceste 4 mișcări:
1. Mișcări lungi - creați presiunea negativă, puneți ventuza pe piele, trageți ventuza atașată peste piele și eliberați vidul la sfârșitul mișcării. Nu smulgem ventuza de pe piele, nu întindem pielea.
2. Mișcări scurte (ciugulire) – Strângem și eliberăm ventuza pe piele, mișcăm puțin mai departe fără să atingem pielea și repetăm strângerea și eliberarea. Crearea vidului durează 1-2 secunde.
3. Zig-zag – Cu ventuza prinsă pe piele facem mișcări în sus și în jos, de parcă am trasa o linie ondulată cu vârfuri ascuțite. La sfârșitul mișcării eliberăm vidul.
4. Cercuri - fie facem cercuri cu ventuza, fie o întoarcem doar la dreapta și la stânga și astfel facem semicercuri pe o parte și pe cealaltă. Această mișcare eliberează și activează intensiv circulația sângelui în zonele concrete ale feței.

Masajul cu ventuze ajută în cazul umflăturilor de sub ochi

Instrucțiuni pentru masajul facial și al decolteului cu ventuze – procedura pas cu pas

Nu săriți niciodată peste tratamentul limfatic de bază. Avem un număr mare de ganglioni limfatici pe cap, gât, umeri și în jurul claviculei. Cyu un masaj blând, înainte de masajul cu ventuză, goliți acești ganglioni, acest lucru va permite un flux mai ușor al limfei, eliminarea produselor metabolice și excesul de lichid din zona feței.

Tratamentul limfatic de bază
Repetați fiecare mișcare de cel puțin 7-10x la începutul și la finalul tratamentului. Puteți combina cei trei pași și îi puteți repeta încet, de 2-3x după fiecare pas al masajului facial cu ventuză.

1. Faceți un V din degete și mângâiați ușor spațiul din fața și din spatele urechii, spre gât.
2. Mângâiați ambele părți ale gâtului în același timp, de la urechi până la clavicule. Procedați ușor și încet.
3. Mângâiați, sau tapotați cu degetele, spațiul de deasupra claviculelor, în direcția de la umăr către stern.

Masajul facial cu ventuză
Mergeți întotdeauna în direcția fluxului limfatic, adică de la centrul feței (nas, frunte) până la urechi sau tâmple.
Puteți ține întotdeauna pielea, pe partea pe care nu o masați.

1. Bărbia
Folosiți mișcări lungi.
Prindeți ventuza sub bărbie și trageți de aceasta, de-a lungul părții inferioare a maxilarului până la ureche, pe fiecare parte.
Aceeași mișcare pe partea din față, în mijlocul bărbiei și trageți către ureche.
Dacă aveți un rid sub buza inferioară, utilizați tehnica de ciugulire (mișcare scurtă) pe acel loc.
Mișcarea scurtă o puteți utiliza și pentru masajul buzei superioare și a celei inferioare.

2. Pomeții
Treceți în câteva linii peste pomeți, de la centrul feței spre urechi, în mișcări lungi.
Puteți folosi și tehnica cercurilor și semicercurilor sub pomeți și pe linia colțul gurii - ureche.
Aplicați mișcările scurte, cu cea mai mică ventuză pe pliul nazolabial și sub ochi, în direcția de la colțul exterior spre cel interior.

3. Fruntea
Începeți cu mișcări lungi chiar deasupra sprâncenelor, de la centrul frunții la părțile laterale până la tâmple și apoi de la sprânceană în sus, pe frunte până la linia părului.
Utilizați mișcarea zig-zag fie pe toată fruntea, dintr-o parte în alta, sau din mijlocul frunții către tâmălă pe fiecare parte separat.

4. Decolteul
Puteți alterna mișcările lungi de la stern spre axilă, cu cercuri sau semicercuri.
Folosiți din nou mișcările scurte sub claviculă, în direcția limfei, de la umăr la stern.

5. Încheiați masajul cu ventuze cu tratamentul limfatic de bază

Nu contează ce tehnică de tratament facial alegeții și dacă este masajul facial cu ventuze, dacă îl veți face în mod regulat, sau doar din când în când.

Important sete să percepeți aceste momente ca timp pentru propria persoană, un moment în care vă acordați atenție, îngrijire și dragoste propriei persoane și tenului dvs.

Articolul nostru v-a inspirat, pentru ceva nou, însă vă lipsesc echipamentele necesare?
[blue_block_text]

Comentarii la articol 0

Fiți prima persoană care adaugă un comentariu.